Solsystemet er vores kosmiske adresse i universet. I solsystemet er der otte planeter. Jorden er nummer tre planet regnet fra Solen.
Solen
Vores egen stjerne Solen er centrum i Solsystemet, og den er kilden til alt liv på Jorden.
Uden Solen ville planterne ikke kunne gro og dyrene ikke kunne leve.
Jorden
Jorden er en blå planet – med masser af vand. Og så vidt vi ved er Jorden den eneste planet i Solsystemet, hvor der er liv. For uden vand intet liv.
Mars
Mars er vores nærmeste naboplanet. Det er den planet, vi har udforsket mest. Et stort spørgsmål er, om der har været liv på Mars.
Merkur
En ørken af klippe med en kulsort himmel og temperatursvingninger på op mod 600 grader mellem nat og dag. Det er Merkur.
Venus
Brændede hede, giftige dampe og et lufttryk, der kan knuse et hangarskib, gør Venus til en af de mest ugæstfri kloder i Solsystemet.
Jupiter
Jupiter er solsystemets største planet, og den ligger en plads længere væk fra Solen end Mars. Jupiter er en gasplanet, og derfor har den ikke en fast overflade.
Saturn
Saturn er omgivet af Solsystemets største og smukkeste ringsystem. Og planetens største måne, Titan, er den eneste måne i Solsystemet med sin egen atmosfære.
Uranus
Uranus er en stor, kugle af gas og is, og den er en af Solsystemets mest rolige planeter. Uranus er også Solsystemets koldeste planet med temperaturer ned til -224 ºC.
Neptun
Neptun er nummer otte – og den yderste - af planeterne regnet fra Solen og ud. Det er en isgigant, og i Neptuns atmosfære hærger Solsystemets kraftigste orkaner.
Himmel-legemer
Dværgplanteter
De opfører sig næsten som planeter, men har glemt at rydde op omkring deres bane. De kaldes dværgplaneter, og Pluto er én af dem.
Asteroider
Asteroider er himmellegemer, der er for små til at blive kaldt planeter. Asteroider kredser om Solen i asteroidebæltet mellem Mars og Jupiter.
Kometer
Kometer består af is og sten, og man kalder dem også for store beskidte snebolde. De er rester fra dengang Solsystemet blev dannet for 4,6 mia. år siden.